Työnantajakuva parani

Digian tunnettuus ja houkuttelevuus työnantajana kasvoivat reippaasti, sillä yhtiöön haki töihin lähes kaksi kertaa enemmän ammattilaisia kuin edellisvuonna. Yhteensä Suomeen ja ulkomaan toimipisteisiin saatiin n. 6 000 työpaikkahakemusta.

Viime vuonna Digia palkkasi sekä kokeneita että uran alkuvaiheessa olevia osaajia muun muassa .net-, SharePoint, Java Enterprise-, Qt- ja MeeGo-alueille sekä projektipäällikön tehtäviin.

Perinteisten rekrytointikanavien lisäksi Digia panostaa entistä voimakkaammin online-näkyvyyteensä. Tämä tarkoittaa muun muassa läsnäoloa sosiaalisessa mediassa ja keskustelufoorumeilla, joissa ohjelmistoasiantuntijat ovat aktiivisia.

Digian työnantajakuvan paranemisesta yksi konkreettinen esimerkki oli parantunut sijoitus yliopisto-opiskelijoiden työnantajamielikuvia kartoittaneessa Universumin tutkimuksessa. IT-alan potentiaalisista työnantajista opiskelijat arvostivat Digian TOP-10-sarjaan, ja hyvästä noususta Digialle annettiin myös IT-alan Raketti -nimitys.

Opiskelijat tärkeä kohderyhmä

Digialla on vahvat suhteet yliopistoihin ja korkeakouluihin. Opiskelijat ovatkin yhtiön rekrytoinnissa tärkeä kohderyhmä.

Keväällä 2010 Digia ja Lappeenrannan yliopisto kouluttivat yhteistyössä Android-osaajia vastaamaan mobiililaitteiden tuotekehityksen kasvaviin tarpeisiin. Alkukesästä 2010 Jyväskylän yliopisto, Digia ja Intel sopivat yhteistyöstä MeeGo-koulutuksissa. Digia tarjoaa yliopistolle ja hankkeeseen osallistuville korkeakouluille opetusmateriaalin, jota yhtiö käyttää omassa koulutuksessaan. Koulutus käynnistyi syksyllä 2010.

Digia on osallistunut aktiivisesti myös yliopistojen järjestämiin rekrytointitapahtumiin. Keväällä 2010 käynnistettiin yhtiön oma trainee-ohjelma, jonka kautta yhtiö työllisti monia uusia lupaavia kykyjä.