Digian Sähköinen työpöytä tehostaa VVO:n tiedonkulkua

  • VVO:n työn tuottavuutta parannetaan Digia Tablo -sähköisen työpöydän konseptin avulla
  • Sähköinen työpöytä perustuu työntekijän profiiliin ja työntekijöiden vaatimiin tietotarpeisiin

 

VVO on asuntovuokraukseen erikoistunut julkinen osakeyhtiö. VVO rakennuttaa, markkinoi ja isännöi omat asuntonsa. Yhtiöllä on lähes 39 000 vuokra-asuntoa noin 50 eri paikkakunnalla.

VVO päätti uudistaa vanhentuneen intranet-järjestelmänsä syksyllä 2010. Digia toimittaa VVO:lle Tablo-konseptin mukaisen sähköisen työpöydän SharePoint 2010 -alustalla. VVO:n käyttöön valitaan parhaat ratkaisut, joilla saadaan parannettua työn tehokkuutta ja tietojärjestelmien käyttökokemusta mm. sisäisen viestinnän, ryhmätyöskentelyn, dokumenttien käsittelyn ja työnkulkujen osalta sähköisen työpöydän avulla.

Uusi sähköisen työpöydän hanke toteutetaan kolmessa vaiheessa, joista ensimmäinen vaihe käynnistettiin syksyllä 2010. Ensimmäisen vaiheen lopputuloksena, vappuna 2011, VVO:lla on käytössä uusitun rakenteen mukainen intranet, jossa on helppokäyttöiset ja tehokkaat välineet niin sisällön tuottamiseen kuin sen löytämiseenkin. Toisessa ja kolmannessa vaiheessa intranetiin lisätään työkaluja, joiden avulla pyritään tehostamaan ja helpottamaan sekä kommunikointia että päivittäisten tehtävien hoitamista.

Sähköinen työpöytä on työntekijän tuottavuustyöväline, joka tarjoaa helppokäyttöisen rajapinnan työtehtäviin liittyviin tietoihin, työyhteisöön, tehtäviin, tapahtumiin ja työkaluihin. Sähköinen työpöytä ja sen sisältö perustuu työntekijän profiiliin sekä työtehtävien vaatimiin tietotarpeisiin. Näiden perusteella tarjotaan dynaamista, ajantasaista ja käyttötarvetta tukevaa sisältöä ja työkaluja.

 

 

Kuva: VVO/Jukka Ahola