Etran uuteen logistiikkakeskukseen Digia Enterprise
-toiminnanohjausjärjestelmä

  • Keskusvarasto toimittaa tuotteet koko Etran asiakaskuntaan yhdestä varastosta
  • Uuden logistiikkakeskuksen myötä varastojen arvot ovat aiempaa pienemmät, koska tuotteiden optimaalista määrää voidaan hallita tehokkaasti

 

Etola-yhtiöihin kuuluva Etra Oy on suomalainen teknisen kaupan erikoisliike, joka tarjoaa laajan valikoiman teollisuustuotteita ja palveluita. Etola-yhtiöt muodostuvat noin 30:stä keskenään tiiviissä yhteistyössä toimivasta erikoisliikkeestä. Yhtiöiden kokonaisliikevaihto on noin 400 miljoonaa euroa, ja henkilöstömäärä 1 500.

Etola-yhtiöt on jo vuosia käyttänyt Digia Enterprise -toiminnanohjaus-järjestelmää Etran ja sen noin 40 toimipisteen tukkukaupan toiminnanohjauksen, tuotannon ja huollon toiminnoissa. Koko yhtiöissä järjestelmällä on noin tuhat käyttäjää. Etola-yhtiöt panostavat jatkuvaan yhteistyön ja prosessien kehittämiseen asiakkaidensa ja toimittajiensa kanssa, ja logistiikka on keskeinen kehittämisen osa-alue. Erilaiset hyllypalvelu-, palveluvarasto- ja kaupintavarastomallit keräilypääte- ja RFID-ratkaisuineen ovat jo arkipäivää.

Tehostaakseen logistiikkaprosesseja edelleen Etra rakentaa keskitetyn logistiikkakeskuksen Hämeenlinnaan, johon Digia toimittaa Digia Enterprise -toiminnanohjausjärjestelmän. Järjestelmän logistiikkaominaisuudet ja työkalut vakuuttivat asiakkaan kattavuudellaan ja soveltuvuudellaan järeän suurkeskuksen ohjaukseen. Logistiikkakeskus pystyy toimittamaan laajemman tuotevalikoiman tehokkaammin suoraan varastosta koko Etran asiakaskuntaan ja Etra Megacenter -myymälöihin.

Tietovirtojen reaaliaikaisuus ja saumaton integraatio ovat merkittäviä etuja niin Etola-yhtiöille kuin heidän asiakkailleen. Logistiikkakeskuksen myötä Etra Megacentereiden tuotevalikoimat ovat yhä kattavammat, koska tuotteiden optimaalista määrää voidaan hallita aiempaa tehokkaammin. Asiakkaita voidaan palvella aiempaa paremmin nopeiden toimitusten ja paremman toimitusvarmuuden myötä.